023 - 808 02 27

Arbeidsrecht advocaat nodig in Haarlem?

Het ontvangen van een ontslagvergoeding

Laat u in geval van ontslag of de kans op het verliezen van uw baan bijstaan door uw advocaat in Haarlem. Als de arbeidsovereenkomst door uw werkgever wordt beëindigd, heeft u in de meeste gevallen namelijk recht op een ontslagvergoeding. De hoogte van uw ontslagvergoeding kan worden uitonderhandeld. Afhankelijk van uw functie en dienstjaren kunt u hierover tot overeenstemming komen met uw baas. Indien dit niet mogelijk is, kunnen wij voor u een kantonrechter inschakelen om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanwege het verlies van uw dienstverband. Maar het liefst komt u natuurlijk zelf tot overeenstemming met uw werkgever.

Omstandigheden bij ontslagvergoeding

Bij het bepalen van uw ontslagvergoeding houdt u onderneer rekening met de volgende omstandigheden. Wat is de oorzaak van beëindiging van uw contract? Heeft u altijd goed gefunctioneerd? Uw leeftijd en dienstjaren spelen uiteraard ook een rol. Tenslotte bepalen uw functie en de hoogte van uw salaris voor een groot deel hoeveel uw gouden handdruk bedraagt. Laat u in ieder geval ook goed informeren over de wijze waarop de ontslagvergoeding wordt uitgekeerd en de fiscale gevolgen hiervan. Hiermee voorkomt u dat er veel geld wordt ingehouden. Bij ons kantoor in Haarlem bent u aan het juiste adres voor hulp en advies omtrent ontslagrecht en arbeidsrecht in Haarlem.

Let op! Per 1 juli 2015 gelden er nieuwe regels binnen het ontslagrecht door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. De ontslagprocedure verandert en de ontslagvergoeding maakt plaats voor een transitievergoeding. Er geldt voor kleine bedrijven en oudere werknemers nog wel een overgangstermijn. Lees hier meer.

Waarom kiest u voor ons?

  • Advocatenkantoor met lange historie en traditie
  • Hoog gekwalificeerde advocaten
  • Lid van verschillende keurmerken

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Diensten

• Arbeidsovereenkomsten
• Concurrentiebeding
• Beëindigingsovereenkomsten
• Ontslag
• Ontslagvergoeding
• Conflictbemiddeling

Werkgebied

Wij zijn u graag van dienst in Haarlem en omstreken.

Hoofdvestiging