023 - 808 02 27

Arbeidsrecht advocaat nodig in Haarlem?

Ontslag op staande voet gekregen?

Ontslag op staande voet houdt in dat de arbeidsovereenkomst direct eindigt. Ook de uitbetaling van loon stopt direct bij ontslag op staande voet. Ontslag op staande voet kan allen plaatsvinden indien er sprake is van een geldige reden. De werkgever moet de werknemer direct hierover inlichten. Het is lastig aan te geven wat precies redenen kunnen zijn voor ontslag op staande voet, maar u kunt zich voorstellen dat de werkgever het contract wil beëindigen indien de werkgever steelt, fraudeert of weigert te werken zonder goede reden. De werkgever hoeft zich niet te houden aan de opzegtermijn en heeft geen toestemming nodig van het UWV of een kantonrechter. Bent u op staande voet ontslagen? Dan heeft u geen recht op een WW-uitkering. Ook al klinkt dit allemaal erg heftig. Ontslag op staande voet kan niet zomaar, uw werkgever moet een zeer goede reden hebben.

Onterecht ontslag op staande voet

Op staande voet ontslagen worden is erg heftig. Het kan voorkomen dat het ontslag op staande voet onterecht is. Accepteer het ontslag dus niet zomaar, maar kom voor uzelf op en onderzoek of u terecht bent ontslagen. Bent u het niet eens met het besluit van uw werkgever? U kunt tot 2 maanden na het ontslag bezwaar maken. Ook kunt u een financiële vergoeding aanvragen bij de kantonrechten. Denkt u onterecht ontslagen te zijn en wilt u bijgestaan worden in het proces? Maatschap Willemse & van Poorten advocaten biedt u graag ondersteuning. In de gehele omgeving van Haarlem staan wij voor u klaar.

Willemse & van Poorten Advocaten

Bij Willemse & van Poorten Advocaten zijn zes hoog gekwalificeerde advocaten werkzaam met elk een eigen specialiteit. Naast een passie voor arbeidsrecht zijn wij gespecialiseerd in huurrecht, insolventierecht, strafrecht, ondernemingsrecht, vastgoedrecht en personen- en familierecht. Wij voldoen graag aan hoogwaardige kwaliteitseisen en laten onze praktijkvoering dan ook regelmatig controleren door externe organisaties. Wij raken niet vastgeroest in oude werkwijzen, maar gaan met de tijd mee en bekijken elk proces met een kritische blik.

Waarom Willemse & Van Poorten Advocaten?

  • Advocatenkantoor met lange historie en traditie
  • Hoog gekwalificeerde advocaten
  • Lid van Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Diensten

• Arbeidsovereenkomsten
• Concurrentiebeding
• Beëindigingsovereenkomsten
• Ontslag
• Ontslagvergoeding
• Conflictbemiddeling

Werkgebied

Wij zijn u graag van dienst in Haarlem en omstreken.

Hoofdvestiging