023 - 808 02 27

Arbeidsrecht advocaat nodig in Haarlem?

Ontslag tijdens ziekte

Ziekte en ontslag: een droevige combinatie die minder vaak zou moeten voorkomen. Zoekt u bij ziekte een belangenbehartiger, dan staat de advocaten van De vakman in Haarlem u graag bij. Langdurige ziekte zorgt steeds vaker voor conflicten op het werk. Door een operatie met een langdurig herstel kunt u tijdelijk uit de running zijn. Maar ook een burn-out kan een oorzaak zijn, waardoor u niet in staat bent om deel te nemen aan het arbeidsproces. Uw leidinggevende kan uw arbeidscontract gedurende de eerste twee jaar van uw ziekte niet beëindigen. Ten eerste omdat u hiermee niet lastig mag worden gevallen en ten tweede omdat u door uw ziekte geen mogelijkheden heeft om ander werk te zoeken. Toch zijn er situaties waarin u bij ziekte wel uw baan kunt verliezen: onder andere tijdens uw proeftijd, na afloop van een contract voor bepaalde tijd of als u arbeidsongeschikt raakt.

Ziek en ontslag: wat te doen?

Als werknemer bent u niet verplicht te vertellen wat voor ziekte u heeft. Wel dient u de werkgever globaal te infomeren over uw ziektebeeld en de verwachte periode van arbeidsongeschiktheid. De werkgever is gerechtigd deze informatie te controleren via een arbo-dienst. Als u uw plichten niet nakomt, heeft uw baas het recht om de uitbetaling van uw loon op te schorten. In overleg bespreekt u welke werkzaamheden u eventueel wel kunt verrichten. Krijgt u ontslag op staande voet tijdens ziekte? Dit kan in sommige gevallen gerechtvaardigd zijn. Neem snel contact met ons op om verdere stappen te ondernemen.

Ontslag tijdens of na zwangerschapsverlof

Ontslag tijdens zwangerschap is niet toegestaan. Ook als u na uw zwangerschap ziek bent geldt er een opzegverbod. Ontslag tijdens ouderschapsverlof is wel mogelijk, echter mag u niet ontslagen worden vanwege de omstandigheden op basis waarvan u verlof heeft aangevraagd. Wilt u meer weten over uw rechten bij ziekte of verlof? Neem vrijblijvend contact op met De vakman in Haarlem: uw specialist als het om arbeidsrecht in Haarlem gaat.

Waarom kiest u voor ons?

  • Advocatenkantoor met lange historie en traditie
  • Hoog gekwalificeerde advocaten
  • Lid van verschillende keurmerken

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Diensten

• Arbeidsovereenkomsten
• Concurrentiebeding
• Beëindigingsovereenkomsten
• Ontslag
• Ontslagvergoeding
• Conflictbemiddeling

Werkgebied

Wij zijn u graag van dienst in Haarlem en omstreken.

Hoofdvestiging