023 - 808 02 27

Arbeidsrecht advocaat nodig in Haarlem?

Ontslag geven als werkgever

Ontslag geven is een lastige taak. Er zijn verschillende redenen waarom werknemers ontslag kunnen krijgen. In sommige gevallen bent u als werkgever gedwongen het aantal werknemers vanwege bedrijfseconomische redenen te verminderen. In andere gevallen heeft uw medewerker zelf aanleiding gegeven voor ontslag. Het ontslagrecht zit ingewikkeld in elkaar en zonder kennis van uw rechten en plichten als werkgever kunnen er makkelijk fouten gemaakt worden.

Procedure werknemer ontslaan

U kunt niet zomaar een werknemer ontslaan. De ontslagprocedure begint dan ook met het opgeven van een geldige ontslagreden. Indien de werknemer het ontslag accepteert, dan kan het arbeidscontract op basis van wederzijds goedvinden worden beëindigd. Er is wel een ontslagprocedure nodig wanneer de werknemer het niet met het ontslag eens is. Indien er sprake is van langdurige arbeidsongeschiktheid of bedrijfseconomische redenen, dan moet u toestemming voor het ontslag aanvragen bij het UWV. Zij beoordelen of de ontslagredenen gerechtvaardigd zijn. Bij een arbeidsconflict of andere persoonlijke redenen moet u het ontslag aanvragen via de kantonrechter. Is er een zeer dringende reden en wilt u een medewerker op staande voet ontslaan? Op staande voet ontslaan kunt u het beste ook via de kantonrechter doen. U moet uw werknemer daarnaast in ieder geval per (aangetekende) brief informeren over het ontslag op staande voet. Er zijn dus veel verschillende situaties en procedures mogelijk. Laat u goed informeren voordat u stappen onderneemt.

Juridische hulp bij personeel ontslaan

Iemand ontslaan is niet makkelijk en kan voor veel problemen zorgen. Wilt u een medewerker ontslaan en komt u in een lastige situatie terecht? In Haarlem en omgeving kunt u voor juridische hulp bij personeel ontslaan terecht bij De vakman. Daarnaast ondersteunen wij u ook bij het opstellen van arbeidscontracten en algemene voorwaarden of bij re-integratie bij ziekteverzuim. Bel gerust naar 023 - 808 02 27 of vul het contactformulier in.

Waarom kiest u voor ons?

  • Advocatenkantoor met lange historie en traditie
  • Hoog gekwalificeerde advocaten
  • Lid van verschillende keurmerken

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Diensten

• Arbeidsovereenkomsten
• Concurrentiebeding
• Beëindigingsovereenkomsten
• Ontslag
• Ontslagvergoeding
• Conflictbemiddeling

Werkgebied

Wij zijn u graag van dienst in Haarlem en omstreken.

Hoofdvestiging